Lézerterápia

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás legismertebb ága, meglehetősen tekintélyes múltra tekint vissza. Éppen ezért az akupunktúra kipróbált és jól bevált gyógyító eljárás. E mellett próbálja ki lézerterápiás kezelésünekt is!

Akupunktúra

A Távol-Keleten működő akupunktúrás kórházakban ezzel a módszerrel kezelik a betegségek teljes tárházát. Bár a sürgősségi betegellátásban a nyugati tudományos orvosi módszerek bizonyulnak eredményesebbnek, a krónikus betegségek terén a kínai orvosláshoz tartozó akupunktúrával sokszor jobb eredményeket lehet elérni, legyen az pl. allergia, fejfájás, asztma vagy akár krónikus mozgásszervi betegségek.

A kínai orvoslás szerint maga az ember egy csodálatosan megépített világ, egy mikrokozmosz, azaz a világegyetem egy kicsinyített mása. A kozmosz szó rendet jelent. Akkor vagyunk egészségesek, ha bennünk is rend van. A rend azt jelenti, hogy a Shen - szellem - mindent megfelelő módon működtet és a Qi – energia – szabadon áramlik. Az energia csatornákon kering bennünk, és e csatornák felszíni ágain számos akupunktúrás pont található. Ezek ingerlésével beavatkozhatunk a bennünk keringő energia áramlásába. Az akupunktúrás pontba szúrt tűk segítségével tudjuk visszahangolni az emberben lévő energiacsatornákat is, hogy aztán a bennünk élő intelligens erő - belső orvos - elvégezhesse gyógyító munkáját.

Az akupunktúra hatékonyan alkalmazható a különböző betegségek és panaszok gyógyításában, így emésztőszervi panaszok (pl. gyomorfekély, reflux, irritábilis bél szindróma)), kiválasztószervi problémák, mozgásszervi betegségek (ízületi panaszok, derék- és hátfájás), krónikus fájdalmak, migrén, allergia, asztma és sok más probléma kezelésében.

Azokban az esetekben, amikor a fennálló panaszok hátterében egy kórházi kivizsgálás során nem találnak kimutatható fizikai okot, az akupunktúrás módszerek különösen eredményesen alkalmazhatóak. Ennek oka, hogy az akupunktúrás kezeléssel a bennünk keringő energia megfelelő minőségét és keringését állítjuk helyre, és majd ez az energia állítja helyre a szervek normális működését.

 Lézerterápia

A lézerterápia hatékony eszköz a szervezet finom áthangolására, a biostimulációra. Különösen mozgásszervi panaszoknál, fájdalomcsillapításra és gyulladások esetén használható jó eredménnyel a lézerterápia. A lágylézer nagy intenzitású fénye kölcsönhatásba lép a testünket alkotó sejtekkel, illetve a sejtekben lévő molekulákkal, és egy egész sor pozitív biokémiai folyamatot indít el. A lézerterápia hatására a károsodott sejtanyagcsere helyreáll, felgyorsul a regeneráció, javul a mikrokeringés, csökken a gyulladás, javul a sejtszaporodás. A lézerterápia kezelés hatására nagymértékben csökken, illetve megszűnik a fájdalom az ízületekben, izmokban, még krónikus, régóta fennálló fájdalmak esetén is. A lézerterápia csökkenti a kóros ín-izomfeszüléseket. A lézerterápia indikációi:

 • mozgásszervi panaszok,
 • ízületi, izom és szalagsérülések,
 • zúzódások,
 • rándulások,
 • túlerőltetés miatt létrejött kórképek,
 • krónikus izomfájdalmak,
 • porckopásos megbetegedések,
 • fájdalomcsillapítás,
 • gerincproblémák,
 • teniszkönyök, golfkönyök,
 • bursitis,
 • ínhüvelygyulladás,
 • vállízületi gyulladás,
 • arcüreggyulladás,
 • középfülgyulladás.
Aktuális
Ősz - a Fém elem évszaka 2.

A Fém egyensúlyban tartása

 
Ősszel a Fém elem eléri csúcspontját, és különösen fogékony a kezelésekre. Hála a kínai orvoslási rendszernek, fel tudjuk támasztani és újra tudjuk éleszteni a bennünk lévő Fém elemet – úgy annak fizikai megnyilvánulását, mint az elmeit és a szellemit. Az akupunktőrök segítenek helyreállítani a Fémünket akupunktúrás tűk és energetikai ismereteik használatával. De mi magunk is segíthetjük ezt a folyamatot, ha megismerjük magának az évszaknak a természetét, majd annak szellemével összhangban cselekszünk.

 


Food Detective Ételintolerancia vizsgálat

 

Gondolt már arra, hogy visszatérő kellemetlen tünetei mögött ételintolerancia állhat? Az ételintolerancia az emésztőrendszer és az immunrendszer egymásra hatásából kialakuló krónikus érzékenység bizonyos ételekre. A szervezet „nem tűri” ezek elfogyasztását és kellemetlen tünetekkel tiltakozik ellene.

 


Az akupunktúráról

Az akupunktúra nem csupán egy gyógyító módszer, az akupunktúra régi korok Mesterei által ránk hagyott titkok kincsesbányája is egyben. Egy mind a mai napig megfejtésre váró tudomány, de nem abban az értelemben, hogy a modern tudomány eszközeivel igazoljuk hatékonyságát. Az akupunktúrának nincs szüksége arra, hogy a mai tudomány bebizonyítsa, hogy jól működő gyógyító rendszer. Létjogosultsága sok ezer éves sikeres működésében rejlik.


Rólunk írták

Munkatársaink