Az isten megidézése önmagunkban – Dr. Prakriti Bhaskar

Az isten megidézése önmagunkban – Dr. Prakriti Bhaskar

 

Időpont: 2020. május 15-17.

május 15. 15.00-17.30 / május 16. 10.00-12.30 – 14.00-16.30 /

május 17. 10.00-12.30 – 14.00-16.30

Siva Nataradzsa

Dr. Prakriti Bhaskar

 

A hatrészes workshop-sorozat emberközelbe hozza a hindu Pantheon istenségeit az indiai klasszikus tánc szent geometriára épülő meditatív mozgását egyedülállóan integrálva a hindu mitológiával, a mantrák és mudrák rendszerével. A misztikus jelképek valóságos, jelenkori értelmét keresve tánccal hívja meg az isteni energiákat.

Részvételi díj: 35 000 Ft

Jelentkezés:

  • az oldal alján található Jelentkezés felület kitöltésével
  • és 10 000 Ft előleg befizetésével május 10-ig(Számlaszám: 10918001-00000063-61250007, kérjük a közleménybe írd be a program nevét!)

 

Helyszín: A Himalájai Jóga Tradíció budapesti központja, 1081 Budapest, Kiss József u. 4., III./16. (138-as kapucsengő)

A mozdulat-meditáció workshopja, amelynek címe “Az átalakulás tánca” a Himalájai Tradíció tanításainak és a művészetnek a gyönyörű szintézise, amely a finomodás, tudatosság és örömteli éberség felé vezető ösvény. Világszerte rengeteg szádhaka értékelte… Prakriti nagy áldásnak éli meg, hogy lehetősége van a Guruvonalat szolgálni az ashrammal való szoros együttműködés révén Szvámí Ritavan Bharatidzsi, a rishikeshi Szvámi Ráma Szádhaka Gráma ashram spirituális vezetőjének szerető vezetésén és inspirációján keresztül.

 

Dr. Prakriti Bhaskar

Dr. Prakriti Bhaskar a Himalájai Jóga Tradíció beavatott tanítója és egyben kimagasló táncművész, tanító és koreográfus is. Az élete legnagyobb részét a klasszikus indiai táncnak szentelte – csaknem négy évtizedet!

A tánc az ő szádhanája. 2012-ben Prakritinek abban a szerencsében volt része, hogy megismerhette Szvámí Véda Bharatidzsit és beavatást kapott a Himalájai Jóga Tradíció tanításaiba. Hiszi, hogy Szvámídzsí kegyelme és vezetése segített elmélyíteni a tudását a tánc művészetében és felfedte előtte annak finom aspektusait és a jógikus gyakorlásként való megértését. A személyes tapasztalata megerősítette abban a tudásában, hogy a tánc egy spirituális tanítás – egy erőteljes meditatív és mélyen átformáló folyamat. Prakriti India legelismertebb tánc gurujainál kapott képzést: Guru Raghavan Nairnál, Guru Kadhirvellu Pillainál & Guru Adyar K Lakshmannál. A mestereknél folytatott alapos képzése segített neki érett művésszé fejlődni, aki kiemelkedően kreatív elmével és esztétikai érzékkel rendelkezik. Doktori fokozattal rendelkezik az indiai klasszikus tánc egy ágában, a Bharatanatjamban és a Kereszt-ritmikus koreográfia a specialitása.

Jelenleg Mumbaiban van a központja, ahol tanítványokat képez a táncnak ebben a fenséges formájában. Az elmúlt években Prakriti rengeteget utazott, az élet legkülönbözőbb ösvényein járó, különböző kulturális háttérből érkező emberekkel osztotta meg a táncban szerzett tapasztalatait és azt a megértését, hogy hogyan tud a tánc egy örömteli, felemelő, én-fejlesztő folyamattá válni.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visszajelzések:

“A leghasznosabb számomra az volt, ahogyan Dr. Prakriti tanításában egybeolvadt a spiritualitás a művészet iránti szenvedélyével. Ez arra taint engem, hogy a spiritualitásomat terjesszem ki az életem sokkal több részére, hogy éljem meg új formában a művészetet és, hogy a spiritualitással mindent fontos átítatni.

Ez a tanfolyam annyi örömöt és szeretetet adott nekem. Nagyon nagyra értékelem a melegséget és inspriációt, amit Prakriti spirituális művészet iránti intenzív szenvedélyén keresztül kaptam.”

 

“A tanfolyam szívmelengető, megfiatalító volt, ahogyan az időt formáltad az istennői, művészet iránti szeretettel teli, szent női energiáddal. 42 magyar nő vet részt ezen a tanfolyamon, akik jobbára a saját szakralitásukkal foglalkoznak és tele vannak kérdésekkel és várják a belső válaszokat. Segítettél abban, hogy megértsem, hogy hogyan tud a tánc olyan spirituális gyakorlássá válni, mint a jóga. A tánc Isten-ima, és ahogyan ebben élsz és ahogyan ezt sugárzod, az végtelen hálával és örömmel tölt el.”

 

“Kedves Prakriti,

Azt kérted, hogy írjuk le, hogy mit viszünk magunkkal a tanfolyamról. Nem is tudom hol kezdjem, így azzal kezdem, ami először az eszembe jut. Tegnap, amikor a mestereiddel való kapcsolatodról beszéltél, az olyan mélyen megérintett, hogy patakokban folytak a könnyeim.

Rögtön az első naptól kezdve inspirált az a gondolat, hogy a ritmus a jelenben létezés élménye. Használni fogom ezt tanítóként. Az ujjaim lassan egyre hajlékonyabbak, de sosem tudnám olyan csodásan formálni, mint ahogyan te mutattad nekünk.

A ma délelőtti előadásod, ahol az érzelmekről beszéltél ismét egy mélyebb betekintést engedett önmagamba. Folytatni tudom azt a folyamatot, amit elindítottál bennem ebben a pár napban. Egy áldás volt, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon.

Köszönöm!”

Jelentkezés

Az Ön neve *: !
Az Ön email címe *: !
Az Ön telefonszáma *: !
Egyéb megjegyzés jelentkezésemhez : !
Biztonsági kód: !
Új kód kérése