Babashiatsu kezelés és Shonishin

A babashiatsu és a shonishiin, különösen hatékony segítség a csecsemők testi-lelki- és mozgásfejlődésének megtámogatására.

A kezelést végzi: Darin Ágnes, shiatsu gyógyász, konduktor, a Nemzetközi Shiatsu Iskola tanára

A kezelés ajánlott:

  • 1-4 hónapos kisbabáknak (egészséges és sérült gyermekek részére is)

A legtöbb babamasszázs célja a babák közérzetének javítása, az ellazítás, a baba-mama kapcsolat elmélyítése. A babashiatsu mindezeket magában foglalja, hiszen a shiatsu maga az „érintés művészete”, de ezeken túlmenően célzottan kezeli azokat a meridiáncsaládokat, amelyek a baba aktuális mozgásfejlődését támogatják, így pl. a hason fekvést, a fejemelést, a fordulást, szem-kéz koordinációt, a normál izomtónus kialakulását stb.

A kezelés ötvözi a nyugati csecsemő fejlődéselméleti kutatások eredményeit a hagyományos japán babakezeléssel. Korrigálja az aszimetrikus testtartást, enyhíti a hasfájásos tüneteket, aktiválja az egész energetikai rendszert. Hosszútávon megelőzhetőek az iskoláskorban jelentkező írási-olvasási nehézségek, és az ezzel összefüggő magatartászavarok.

A kezelés az anyukák számára is könnyen megtanulható és otthon is végezhető.

Shonishin:

A shonishin az akupunktúra egy nem invazív formája, ami speciálisan csecsemőknek és gyermekeknek szól, ill. azoknak a felnőtteknek akik félnek a tűtől.

Japánban már az 1700-as évektől használják csecsemők és gyermekek kezelésére. Alapja a HKO, a jin-jang elmélet az 5 elem tana. Figyelembe veszi a csecsemők fiziológiás és energetikai fejlődését.

A csecsemők energetikai rendszere még kialakulatlan születéskor. A kezelés támogatja a babák energetikai rendszerének fejlődését, az immunrendszer jó működését, a normál izomtónus kialakulását, a testi fejlődést s számos probléma esetén ajánlott: alvászavarok, kólika, bőrkiütések, túlzott sírás, emésztési zavarok, légúti megbetegedések, fülproblémák, ágybavizelés.

A kezelés sajátossága hogy nagyon finom érintésekkel dolgozik, és maga a kezelés nagyon rövid.

Tű helyett egy tompa eszközt használunk, és a gyermek testén meghatározott reflexzónákon, meridiánokon és akupunktúrás pontokon simító, dörzsölő és ütögetős technikával kezelünk.

A csecsemők bioenergetikája nagyon gyors, ezért nem igényelnek hosszú kezelést. A kezelés feloldja az energetikai blokkokat segíti az immunrendszert aktiváló endorfin termelését, ami elősegíti a gyógyulást fizikai és érzelmi energetikai szinten egyaránt.

Ezen a linken egy rövid videot tekinthetnek meg a kezelésről:

http://www.youtube.com/watch?v=3_A_eoMGI-M

 

A két kezelést együtt ajánljuk, a babashiatsu elsajátításához az anyukáknak legalább 3-4 alkalom javasolt.

 A shonishin kezelést csak végzett shonishin terapeuta végezheti.

A kezelést végzi: Darin Ágnes, shiatsu gyógyász, konduktor, a Nemzetközi Shiatsu Iskola tanára 

A kezelés időtartama: 25-30 perc

Ára: 5000 Ft/ alkalom