Gyógyulj és őrizd meg egészséged shiatsu masszázzsal

 

A shiatsu terápia valóságos diadalutat járt be Amerikában és Nyugat-Európában az utóbbi évtizedekben. 

A shiatsu a hagyományos távol-keleti gyógymódokból ered, melyek elképzelése szerint egészség és betegség az áramló, illetve stagnáló energia kifejeződése. Az energiapályák - meridiánok - mentén a shiatsu élénkíti az energiaáramlást, ezáltal testi-lelki harmóniát teremt.

 

A hagyományos keleti gyógymódokhoz képest a shiatsu talán azért tud többet, mást nyújtani, mert egyesíti a keleti hagyományokat és a nyugati orvostudomány XX. századi felfedezéseit a test reflexológiás folyamatait illetően, és kiegészíti olyan manuálterápiás és más terápiás módszerekkel, mint például az oszteopátia, melyek a testben stressz hatására létrejövő blokkok oldására alkalmasak. A shiatsu a sokak számára ismertebb akupresszúrával szemben nemcsak az akupunktúrás pontokra koncentrál, hanem a teljes energia pályát kezeli. A terapeuta tenyerével, könyökével, alkarjával, térdével egyaránt dolgozik. A kezelés a földön, matracon történik, a páciens könnyű ruhát visel.

 

Mi a titka ennek a gyógymódnak? 

A shiatsu-gyógyász nem mechanikus mozdulatsorokat végez, hanem a shiatsu gazdag repertoárjából, a páciens adott állapotához leginkább illő technikákat választja ki. 
A terápiában alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák - meridiánok - kezelése történik. A cél a teljes energiarendszer harmonizálása, mely által megszüntethetők a betegségek, zavarok hátterében rejlő okok, és helyreállítható a testi és lelki egyensúly. 

 

Mi a shiatsu?

 

A shiatsu szó szerinti jelentése ujjnyomás, a test kézzel való gyógyítására utal az elnevezés. A shiatsu nagyszámú technikát használ a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától a belső szervek gyógyításán át a csakrák működésének rendezéséig.

 

Milyen esetekben ajánljuk?

 

A shiatsu sokféle probléma esetén hatékonyan alkalmazható terápia. Fontos kiemelni a mozgásszervi betegségeket, a légzőszervi problémákat, az emésztő- és kiválasztó szervi betegségeket, a meddőséget és a pszichés zavarokat, a szorongástól és alvászavaroktól kezdve egészen a depresszióig. Jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben, a prevencióban, valamint segít az önismeretben, sőt szellemi fejlődésünkhöz is hozzájárulhat.

 

Ha szeretnéd kipróbálni a shiatsu masszázst, látogass el a Kelet-Nyugat Egészségközpontba, az ország legnagyobb shiatsu központjába! A kezelések mellett az érdeklődők el is sajátíthatják a gyógymódot az augusztusban induló hétvégi shiatsu tanfolyamon, mely ősszel a 2 éves akkreditált shiatsu-képzésben folytatódik!