Terápiás jóga cukorbetegségre

A cukorbetegség Magyarországon a leggyakoribb népbetegségek között szerepel. Táplálkozási és életviteli szokásainkkal kapcsolatos civilizációs betegségnek tekintik.

Mit tehetünk a jóga eszközeivel a cukorbetegség megelőzéséért, kialakult esetben gyógyításáért, vagy kialakult esetben negatív hatásainak csökkentéséért?

A résztvevők erre szolgáló gyakorlatokat sajátíthatnak el 8 alkalmas tanfolyamunkon.

A jóga és az ajurvéda (a hagyományos indiai gyógyítási rendszer) a cukorbetegséget információzavarnak tekinti. A test veleszületett intelligenciája zavart szenved az életmód, a táplálkozás és lelki-mentális hatások következtében. Azt sem tudja szabályozni, hogy mennyi édességre van szüksége, és összezavarodik abban is, hogy mit kezdjen az elfogyasztott cukorral.

A terápia célja ennek a belső bölcsességnek a helyreállítása fizikai, energetikai és mentális szinten.

Miért vagyunk annyira kiszolgáltatottak az édes íznek? Az édes a ’Föld íze’, és mint ilyen, erősíti a biztonságérzetet, csökkenti a stresszt, csillapítja a vata dósát, rövid távon vált ki ’boldogságot’, helyettesíti a szeretet érzését. Így érthető, hogy e nehezen ’megszerezhető’ dolgokat társadalmi méretekben megpróbáljuk helyettesíteni. A cukor korlátlanul áll rendelkezésünkre.

Milyen gyakorlatokkal erősíthetjük meg belső biztonságunkat? Melyek segítik testünket a cukor feldolgozásában? További részletek szeptember 26-án kezdődő 8 alkalmas tanfolyamunkon.

 

Mezősi Anna jógaoktató, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

 

Érdeklődni lehet:

06-20-229-7594 / 06-1-951-4672

info@kny.hu