Félelemmentes élet

Gondoltál már arra, milyen lenne az életed félelem nélkül?

Mi mindent tennél meg, ha nem félnél?

Mi tennél, ha azt mondanám, hogy erre van lehetőség?

A félelem az elme alaptermészetéből fakadóan a negatív gondolatok áramlásából táplálkozik. Negatív élettapasztalataink és hozzánk közel állók negatív gondolati mintájából (Joachim Bauer: A testünk nem felejt c. könyve alapján) tevődik össze, hogy a jelenben mit tartunk félelem keltőnek.

Vajon mi történne, ha a közvetlen környezetünk gondolatmintái pozitívvá változnának, és mi magunk is elkezdenénk pozitívan gondolkodni? Ekkor az elménk gondolkodási mechanizmusa átíródna és az, ami eddig ijesztő volt, már ártalmatlan hatású lesz. Elhinném, hogy képes vagyok véghez vinni, ami kitalálok.

Ezeket a berögzült mintákat a jóga által létrehozott meditatív tudatállapotban eredményesebben tudjuk átírni. A lecsendesített elménkkel megtapasztalhatjuk önmagunk csendességét, belső békéjét. Képesekké válunk arra, hogy ezt a nyugalmat félelemmel teli helyzetekben is megtartsuk.

A Bach-virág terápia 5 féle félelmet különböztet meg, ezért egyénre szabottan használhatjuk ezeket a természetes szereket.

Most nézzük meg a Napvirágot:A kitörés virága”, „Gyógyír vészhelyzetekre” (M. Scheffer), olyan helyzetekben érdemes szedni, ahol a pánik roham váratlan, nagy intenzitású, akár halálfélelemmel is járó rosszul létei támadnak az emberre. Vizsgadrukk, lámpaláz, rémálmok esetén, és minden olyan helyzetben alkalmazható, ahol a fenyegető helyzet rettegést vált ki az illetőből.

A Napvirág pozitív mondatai hangos és mentális ismétlésre:

-       Túljutok rajta (Bevezetés a Bach-virágterápiába jegyzet - Ulmus Kft.)

-    A kineziológia pozitív állapota: Nyugalmat érzek kritikus helyzetekben. Megismerem saját pszichikai képességeimet. Hősies vagyok.

-       A kineziológia megerősítés: Higgadtan nézek szembe bármilyen nagy félelemmel, mert van kellő önuralmam. Megnyílok a belsőmből fakadó bátorság felé. Törlöm a félelmeimet, átverekszem magam a fenyegető veszélyeken.

Tanács a pánik roham idejére:

Mozogj, sétálj, fuss, tornázz, és ne próbálj a roham alatt meditálni! Mindezt kedvesen és odafigyeléssel végezd, kérlek.

A nyugalmad belső tapasztalatát akkor gyakorold a meditációdban, amikor épp nincs rosszul léted!

 

Sztrapek Mónika

2015. szeptember 27.

Elérhetőség

H-1146 Budapest, Cházár András u. 2./c, fsz. 4. 7-es kapucsengő

Nyitva tartás:   H-P  8:00 - 16:00

mobil: (+36 20) 2297594

email: info@kny.hu

facebook.com/keletnyugatom

adószám: 23073856-1-42

számlaszám: 10918001-00000099-11070001 UniCredit Bank

Feliratkozás hírlevélre

Itt megtalál bennünket!