Gyermek-shiatsu terápia

Kedves Szülők!

Bizonyára Önök is voltak már olyan helyzetben, hogy úgy érezték, gyermekük kezelhetetlenné vált, esetleg a közösségben mutatott viselkedése némi aggodalomra adhatott okot. Biztos volt olyan betegség, amiből nehezen gyógyult ki, vagy sokszor visszatért és krónikussá vált. Az iskolában tanulási problémákkal küzd, szorong, agresszívan viselkedik, vagy ellenkezőleg, túl visszahúzódó, fejfásra, hasfájásra panaszkodik.
Bizonyára ott álltak széttárt karral, csüggedten, és nem tudták, hogyan segíthetnének gyermekükön, hiszen már szinte minden nevelési stratégiát kipróbáltak. Mi az a terápia, amely segítséget nyújthatna ebben a helyzetben?

Az új évezredben egyre nagyobb az érdeklődés a természetes gyógymódok iránt. Sokan megértették, hogy az ember nem csupán egy önjáró gépezet, sokkal inkább az univerzummal együtt rezgő, komplex energiarendszerrel bíró lény, melyben, ha a természetes önszabályozó működés valamilyen okból felborul, betegség jelentkezik.
Az viszont még nem sokakban tudatosult, hogy nemcsak ők, de gyermekeik is hasonló energiahálózattal rendelkeznek, melyet ugyanolyan eszközökkel lehet befolyásolni, mint amik a felnőttek körében már ismertek. Babamasszázst szerencsére már sok helyen lehet tanulni, a shiatsu terápiában is létezik baba-shiatsu kezelés, melyet tanfolyamon tanítanak meg a szülőknek.

De hogyan kezeljük az óvodáskorú, iskolás vagy teenager gyermekeinket?
A gyermek és teenager shiatsu pont azt a korosztályt célozza meg, amelyik a szülők óvó-védő közelségéből kikerülve, az anyával való szimbiózistól elszakadva, belép egy-egy új közösségbe, ahol folyamatos kihívásokkal kell szembenéznie.

A gyermekek a legtöbb stresszel teli helyzettel az iskolában találják magukat szemben. Gyakran már az oda vezető út, a járműveken való tolongás, zaj túlingerli az idegrendszerüket. A nap során nem biztos, hogy találnak egy helyet, ahol lenyugodhatnak, ellenkezőleg, még több inger adódik az előzőekhez. A teljesítési kényszer, a versenyszellem, a felnőtteknek és saját társaiknak való megfelelési vágy a gyerekek teljesítőképességének határait feszegeti, és negatív hatással van pszichés állapotukra. Szorongás jön létre bennük, melynek végül fizikai feszültség és betegség lesz a következménye. Kutatások arra mutattak rá, hogy az olyan krónikus betegségek, mint az allergia, asztma, ekcéma, vagy a gyomorfájdalomhoz, fejfájáshoz, alvási nehézségekhez hasonló pszichoszomatikus betegségek növekvő számban jelentkeznek a gyermekek körében.

A shiatsu terápiával segítünk ellazulni a gyermekeknek, a paraszimpatikus idegrendszer működésének erősítésével csökken a feszültség bennük, az energiaáramlás harmonizálásával kevésbé lesznek fáradtak, jobban megbirkóznak a kihívásokkal.
A shiatsu, mely érintésen alapuló terápia, jelentős mértékben támogatja a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődésének folyamatát. A kognitív képességek nem maguktól fejlődnek ki. A környezetből érkező ingerekkel tudjuk stimulálni azokat az agyi területeket, melyek a fejlődéshez szükségesek. Ilyen inger például a shiatsu terápiában alkalmazott tenyér vagy ujjnyomás is. A gyermek-shiatsu támogatja a motoros és érzékelő idegi fejlődést, így érzelmi és energetikai alapot ad a belső egyensúly megteremtéséhez.
A terápia alkalmazásával megelőzhetjük a stressz túlzott felfokozódását a gyermekben, nagymértékben csökkenteni tudjuk az akut és krónikus betegségek kialakulásának valószínűségét, és támogathatjuk gyermekünk immunrendszerének megerősödését, valamint a már kialakult betegségek esetén a gyógyulás folyamatát.

Spilák Zsuzsa

Elérhetőség

H-1146 Budapest, Cházár András u. 2./c, fsz. 4. 7-es kapucsengő

Nyitva tartás:   H-P  8:00 - 16:00

mobil: (+36 20) 2297594

email: info@kny.hu

facebook.com/keletnyugatom

adószám: 23073856-1-42

számlaszám: 10918001-00000099-11070001 UniCredit Bank

Feliratkozás hírlevélre

Itt megtalál bennünket!