Gyógytorna

A nyugati gyógytorna számos elemet merít a kínai mozgáskultúrából. Mindennapi tevékenységeink - munkánktól függően mindenkinél másképp - igénybe veszik testünket, így a gyógytorna szükségessége előbb-utóbb felmerül.

Vannak olyan testrészeink, amelyeket sajnos nemigen mozgatunk, pl. a hátunkat, sőt a gerincünk számára egyáltalán nem optimális helyzetben órákon keresztül mereven tartjuk, így ott az ízületek mozgása beszűkül, az izmokat pedig túlzottan megterheli a hosszan fenntartott statikus pozíció. Ezeket a testrészeket kíméletes gyógytornával lehet újra mozgásba hozni. Amikor az egészséges testséma megbomlik, előbb-utóbb a fájdalom is megjelenik a túlterhelt testrészünkön. A fájdalmat természetesen igyekszünk különböző kompenzáló mechanizmusokkal elkerülni, ami tovább rontja aztán a helyzetet. Fontos tehát, hogy ezt a kört feltétlenül megszakítsuk a gyógytorna segítségével.

Itt lép be megoldásként a gyógytorna. A cél, hogy újra visszaállítsuk a két testfél harmóniáját, az ízületek szabad mozgáspályáját, az izmok megfelelő rugalmasságát és erejét. Gyógytorna során megtanítjuk a helyes testtartást a különböző testhelyzetekben, szem előtt tartva az ízületvédelmi szabályokat, visszaadva mindezzel az egészséges aktivitást, és a mozgás örömét.

Kiscsoportos gyógytorna időseknek
Tartásjavító torna ülő foglalkozásúaknak

Munkatársaink

Publikációink