Aludni jó! - Homeopátiás tippek alvászavarokra

Mire jó a homeopátia?

Az alvás felfrissíti a szellemet, pihenteti a testet, ilyenkor ürül ki sok méreganyag a szervezetünkből és regenerálódnak a szövetek. Életünk közel egyharmadát alvással töltjük, de mindannyiunk életében előfordulhat olyan időszak amikor nem jön álom a szemünkre. Ha éjszakai pihenésünk zavart, akkor ez nappali tevékenységeinkre is rányomja a bélyeget.

A huzamosabb ideje fennálló alvászavarok hátterében testi és lelki okok is meghúzódhatnak, ezek tisztázása, kivizsgálása orvosi feladat.

Az átmeneti álmatlanság esetében rendszerint a mindennapi gondok, a szorongás, a stressz a kiváltó tényező. A homeopátiás kezelés ilyen esetben gyors, és mellékhatásmentes megoldást jelenthet.

A főként éjfél körül jelentkező és a beteget felébresztő heves szorongás, szívdobogás kezelésére az Aconitum javasolt. Ha a páciens egy vizsga, orvosi beavatkozás vagy egy hamarosan elkövetkező megmérettetés miatt nem tud elaludni, leblokkol, tarkótáji fejfájást panaszol, akkor a Gelsemium jelenthet megoldást a számára. A Nux vomica elsősorban a hajszolt, stresszes életet élő páciensek szere, akik éjjel is a napi gondok megoldásán gondolkoznak, így nehezen alszanak el. Hajnalban felébrednek és ezután reggel mindig nyűgösek, ingerültek.

Előfordul, hogy valaki azért nem tud elaludni, mert még éjszaka is különböző gondolatképek tolonganak a fejében. Az ő megnyugtatásukra a Coffea jelenthet megoldást.

A Sedatif Pc egy komplex készítmény, többféle alacsony higítású homeopátiás szer keverékéből áll. Lefekvés előtt két tabletta elszopogatása jól oldja a feszültséget és segít az elalvásban. Éjszakai ébredések esetén egy újabb tabletta ismét bevehető.

Több időzónán átlépő utazás, vagy váltott műszakban végzett munka esetén felborulhat az alvás-ébrenlét ritmusa, ilyenkor a Cocculus lehet a megfelelő kezelés.

A csecsemők éjszakai alvászavarának hátterében elsősorban a fogzás okozta panaszok állnak. Az ő esetükben a Chamomilla gyors segítséget jelent. A golyócskákat ilyenkor egy kevés bébivízben feloldva adhatjuk be a babának.

Ha a homeopátiás szerek használata egy hét után sem hoz enyhülést, akkor érdemes személyesen felkeresni a homeopátiás orvost.

dr. Czvetkov Márta

Elérhetőség

H-1146 Budapest, Cházár András u. 2./c, fsz. 4. 7-es kapucsengő

Nyitva tartás:   H-P  8:00 - 16:00

mobil: (+36 20) 2297594

email: info@kny.hu

facebook.com/keletnyugatom

adószám: 23073856-1-42

számlaszám: 10918001-00000099-11070001 UniCredit Bank

Feliratkozás hírlevélre

Itt megtalál bennünket!