Az influenza homeopátiás kezelése

Az idei év szélsőséges időjárással indult, volt fagy és megdőlt a melegrekord is. Ez a gyakori hőmérséklet változás komoly megterhelést jelent a szervezet számára, és ha az immunrendszer meggyengül, akkor a szervezet védtelenné válik a különféle fertőzések ellen.

A kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő vitaminbevitel és a friss levegőn töltött séták mellett a homeopátia is segítségünkre lehet az immunrendszer erősítésében.

Ehhez a bíbor kasvirágból készülő Echinacea alacsony (CH5, vagy DH4-6) higításából javasolt páros heteken naponta 1x5 golyócskát szedni, míg ezt páratlan heteken gyógyszerszünet kövesse.

A kezelést érdemes kiegészíteni a sejtes védekezésért felelős csecsemőmirigyből készülő Thymulin CH9-es higításából heti két napon 1x5 golyócskával.

A kúra folytatása hat hétig ajánlott, de krónikus betegségben szenvedő, vagy legyengült, idős betegek akár március végéig is szedhetik a szereket.

A különféle vírusfetőzések, így az influenza megelőzésében az Oscillococcinum segíthet, ebből  hetente egy kiválasztott napon egy tubusnyi mennyiséget szopogassunk el.

Ha a megbetegedés első jeleit, izomfájdalmat, elesettséget, hőemelkedést, vagy lázat tapasztal a beteg, akkor fontos a lehető leghamarabb bevenni egy újabb tubusdózist, és a kezdeti tüneteket követő három napig reggel és este ezt megismételni.

Az influenzát jellemző izomfájdalmat és összetörtség érzést jól kezeli az Arnica CH9-ből naponta 2x5 szem.

Lázcsillapításra a Belladonna CH15-ből naponta 3-4x5 golyócska szedését javasolom, a lázmenetnek megfelelően csökkentve az adagolás gyakoriságát. Ha a beteg nagyon szomjas, a legcsekélyebb mozgás is ront az állapotán, a láz pedig alig csillapodik, akkor mellé szedhető a Bryonia CH9-ből is 2x5 szem. Ha éppen ellenkezőleg, a páciens nem kíván inni, ugyanakkor erőtlen, aluszékony, tarkótáji fejfájást panaszol, akkor kiegészítő szerként a Gelsemium C15-ből vegyen be 2x5 golyót.

Ha a láz három nap után sem csökken, vagy nehézlégzés, homloküreg fájdalom, gennyes orrváladékozás lép fel, akkor mindenképpen szükséges az orvosi kontrollvizsgálat, hiszen ezek a panaszok a bakteriális felülfertőzés tünetei is lehetnek.

Dr. Cvetkov Márta

 

Elérhetőség

H-1146 Budapest, Cházár András u. 2./c, fsz. 4. 7-es kapucsengő

Nyitva tartás:   H-P  8:00 - 16:00

mobil: (+36 20) 2297594

email: info@kny.hu

facebook.com/keletnyugatom

adószám: 23073856-1-42

számlaszám: 10918001-00000099-11070001 UniCredit Bank

Feliratkozás hírlevélre

Itt megtalál bennünket!