Jógaterápia

A nyugaton jógaként elterjedt hatha jóga eredetileg az elme iskolázása a testen keresztül.

A szó két részből álló összetétel, a Nap és a Hold típusú működések kiegyensúlyozását és egyesítését jelenti – fizikai, érzelmi és mentális síkon egyaránt. Az ászanákon kívül a jógában még nagyon sokféle - sokszor igen hatékony eljárás - szolgál ezen működési elvek kiegyensúlyozására a tisztító gyakorlatoktól kezdve a légzésen, a relaxáción és az energia bizonyos területekre való irányításán keresztül a gondolatok és az érzelmi állapotok irányításáig.

Aktuális
3 perces relaxáció a nagyon elfoglalt embereknek

Részlet Szvámi Véda Bhárati: Bevezetés a himalájai jóga tradícióba 1. című könyvéből

Tapasztald meg magad a lenti gyakorlás eredményét magad is jóga tanáraink biztonságot nyújtó vezetésével!


Karácsonyi ajándék jógaóra

 Karácsonyi ajándék jógaóra Mezősi Annával!

2014. december 15. (hétfő), 17:10-19:00


Ambrus Móni élménybeszámolója

Ajánlom figyelmetekbe Ambrus Móni élménybeszámolóját a jóga oktatóképzőn átéltekről. Rendkívül inspiráló és magával ragadó írás.


A relaxáció gyógyító hatásai

A relaxáció célja, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a fizikait test érzéseivel, érzeteivel.

Relaxálj az ellazulásért, szorongásmentes életért és a tudatosságért, ahogy Szabó Kata mondja a 6 alkalmas relaxáció tanfolyam beharangozójában.

MA MÉG LEHET CSATLAKOZNI!!!


Fogyás jógával

Mennyit együnk, hogy megőrizzük vagy visszanyerjük formás alakunkat?

A jóga és az ájurvéda egyetért abban, hogy a gyomrot csak a feléig érdemes megtölteni szilárd étellel, egynegyedét folyadékkal, a fennmaradó negyedet pedig üresen kell hagyni, hogy a gyomor keverő mozgásának elegendő hely jusson, így az emésztés is megfelelően menjen végbe.

Ha eddigi rossz táplálkozási szokásaink miatt a gyomrunk kitágult és ez a mennyiség több a kívánatosnál, néhány napos léböjtkúra segítheti a gyomor összeszűkülését. A továbbiakban pedig nem a rövid ideig tartó, radikális mennyiségcsökkentés, hanem a hosszan fenntartható, 10-15%-os csökkentés a tapasztalat szerint már elég a havi 2-3 kg fogyáshoz, amelynél gyorsabb súlycsökkenés nem is egészséges.


Elmélkedés a kötelességről

Az alábbi idézetet ajánlom figyelmedbe elmélkedésre és elmélyülésre

Ízlelgesd a szavakat, és érezd vibrációjukat a szívedben.

Szvámi Ráma: Óm, az örök tanú részlet


Érzelmeink megtisztítása jógaászanákkal 2.

A légzéstudatosság fontossága ászanagyakorlás közben

Önmagunk egyre mélyebb szinteken való megismerése csak akkor lehetséges, ha engedjük a légzésünket szabadon áramolni végig a jógagyakorlás során. A légzés egy információhordózó eszköz; a tudatosságot és az energiát az elménk tudattalan részeibe szállítja, így válunk képessé arra, hogy meglássuk, mi van legbelül. Aztán a légzés eltávolítja a rendszerünkből azokat az információkat, amiket már nem találunk hasznosnak a belső boldogságunk és a személyiségünk növekedése szempontjából. Az energia áramlása, ami a légzés finom áramában utazik, egyesével kioldja ezeket a csomókat a kilégzéseink segítségével.


Miért érdemes Himalájai Jógát gyakorolni?

Kedves Vendégünk!

Szeretnénk bemutatni Neked a Himalájai Jógát, a jógaórák felépítését és jótékony hatásait,valamint néhány gyakran feltett kérdésre is válaszolunk.


Rólunk írták
A Jógatündér interjúja Kornhoffer Tündével

Nehéz volt időpontot egyeztetni vele, végül az internetet kihasználva beszélgettünk, ahol a helyszín a legkevésbé sem számít. Ő Tapolcán, családja körében éppen pihenve - ahogy ő mondja őszölve - én pedig Budapesten kedvenc fotelembe ülve. Nem bánom, hiszen Kornhoffer Tünde szeretetteljes, sugárzó személyisége a távolságon és a képernyőn keresztül is érzékelhető. Ugyanaz, ami öt éve, első találkozásunkkor is megfogott. Egy tündér, aki nemcsak tanítja, hanem éli is a jógát.

További vélemények »