Kranioszakrális terápia

A kranioszakrális terápia (craniosacralis) alapja a kranioszakrális rendszer, amely a keringési és légzési rendszer mellett a szervezet harmadik nagy ritmusát jelenti.

A rendszer az agyat és a gerincvelőt körülvevő és védő kötőszöveti hártyából, és az abban képződő agyi-gerincvelői folyadékból áll. Szoros kapcsolatban áll az idegrendszerrel, az erek hálózatával, a nyirokkeringéssel, a légzőrendszerrel, a hormonális folyamatokkal és a csont-izomrendszerrel.

A kranioszakrális
terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az izomrelaxáció, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálása.

A kranioszakrális terápia javítja
az életminőséget és segít konkrét betegségek kezelésében pl: fejfájás, migrén, krónikus nyak és hátfájdalom, hormonális problémák, stressz, fogászati és állkapocsízületi problémák, agyi és gerincvelői sérülések, nőgyógyászati problémák, csecsemőkori zavarok – szopási nehézségek, kólika, alvásproblémák, gyermekkori zavarok - hiperaktivitás, autizmus, epilepszia, központi idegrendszeri sérülés. A kranioszakrális terápia egy különlegesen gyengéd, de mégis nagyon hatékony kezelési forma, mely mind az immunrendszerre, mind az energiarendszerre stimulálóan hat.

Kranioszakrális masszázsról
itt olvashat.

Munkatársaink

Publikációink