Méregtelenítés gyógyteákkal

Ma már közhelynek számít, hogy megváltozott életkörülményeink és táplálkozási szokásaink szükségessé teszik, hogy időnként lehetőséget adjunk testünknek arra, hogy kipihenhesse és kiüríthesse azt a sokféle (táp?)anyagot, amivel a hétköznapok során megterheljük.  

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a következő teakeverékekkel, bár fontos kihangsúlyozni, hogy a szervezet és ezen belül is a bélrendszer megtisztításához nem csak azt fontos betartani, hogy mit együnk és igyunk, hanem azt is, hogy mit NE. Ezért (főleg a kevésbé gyakorlott tiszulni vágyókra gondolva) azt javasoljuk, hogy a tea fogyasztása mellett, a táplálkozásunkat fokozatosan könnyítve, a kúra kettő, maximum három léböjtös napban érje el a csúcspontját, majd ezek után fokozatosan (gyümölcs, zöldség, gabona, fehérje sorrendben) vezessük vissza a szokásos táplálékainkat az étrendünkbe. Ugyancsak fontos kihangsúlyozni, hogy a tisztítókúrák és böjtök addig tekinthetők egészségesnek, amíg nem akadályozzák a tisztulni vágyót a napi feladatai elvégzésében.


Elsősorban az emésztőrendszer tisztítására alkalmas az alábbi teakeverék:

Szennalevél 50  Borsmentalevél 30  Édesköménymag 10 Kamillavirágzat 10. A keverékből 2 tk. fű felhasználásával 2,5 dl vízzel kell forrázatot készíteni, és ezt reggel és este fogyasztani.

Általánosabb hatású a következő teakeverék:

Csalánlevél 40 Szennalevél 35 Kakukkfű 15 Mentalevél 10. A keverékből 2 tk. fű felhasználásával 2,5 dl vízzel kell forrázatot készíteni. Ezt a teakeveréket, mivel a hashajtó hatása enyhébb az előzőnél, napjában 3x lehet fogyasztani, ugyanakkor nem csak az emésztőrendszer tisztításáról gondoskodik, hanem a húgyutak és a légzőrendszer regenerálásáról is.


És ha valaki az egyszerűség híve a tisztító teák esetében is, az válassza önmagában a csalánlevél teát, esetleg apróbojtorjánnal váltogatva, naponta 3x1 csészényit fogyasztva belőle.  

Elérhetőség

H-1146 Budapest, Cházár András u. 2./c, fsz. 4. 7-es kapucsengő

Nyitva tartás:   H-P  8:00 - 16:00

mobil: (+36 20) 2297594

email: info@kny.hu

facebook.com/keletnyugatom

adószám: 23073856-1-42

számlaszám: 10918001-00000099-11070001 UniCredit Bank

Feliratkozás hírlevélre

Itt megtalál bennünket!