Shiatsu

A shiatsu hagyományos japán gyógyítási technika, amely a kínai orvoslás alapelveire és a zen szemléletére épül. A shiatsu és shiatsu masszázs az emberi test energetikai rendszerét elsősorban érintéssel befolyásolja.

A shiatsu szó eredeti jelentése „ujjnyomás”, illetve tágabban „az energiák irányítása”. A terapeuta a shiatsu kezelést nem csupán intellektuális tudással tervezi meg, hanem intuícióját is követi, amely segít ráhangolódni a páciens valóságos helyzetére. A shiatsu nagyszámú technikát használ a csontok rendkívül finom helyreigazításától, az energiapályák befolyásolásától a belső szervek gyógyításán át a csakrák működésének rendezéséig.

A kezelés célja a teljes energiarendszer harmonizálása, mely által megszüntethetők a betegségek, zavarok hátterében rejlő okok, és helyreállítható a testi és lelki egyensúly. A hatékonyság szempontjából nagy jelentőségű a gyógyító személyisége.

Milyen esetekben segít a módszer?

A shiatsu sokféle probléma esetén hatékonyan alkalmazható terápia. Fontos kiemelni a mozgásszervi betegségeket (ízületi panaszok, gyulladások, gerincsérv, derék- és hátfájás), a légzőszervi problémákat, az emésztő- és kiválasztószervi betegségeket (gyomorfekély, reflux, vese- és húgyúti problémák), a meddőséget és a pszichés zavarokat (a szorongástól és alvászavaroktól kezdve egészen a depresszióig, fejfájásig. Fontos szerepe van a prevencióban is, segít az önismeretben, sőt szellemi fejlődésünkhöz is hozzájárulhat.


A shiatsu hatása a beteg egész személyiségére kiterjed. Minden shiatsu kezelés egyedi, a beteg éppen aktuális szükségleteihez igazodik. A shiatsu terápiás folyamat a kisebb problémákat megoldó egy-két kezeléstől a krónikus betegségeknél használt 8-10 alkalomig terjed.

Japánban hagyományosan évszakváltáskor javasolnak megelőzésként egy shiatsu kezelést, hogy az ember együtt tudjon mozdulni a szükséges változásokkal.

Aktuális
Shiatsu masszázs kismamáknak

Hogyan befolyásolhatjuk a terhesség során a sokszor nem túl kellemes változásokat?

Hogyan teremtsünk harmóniát a bennünk zajló folyamatok között?

Ezekre ad választ és megoldást a shiatsu masszázs.


Gerincterápia shiatsuval

A gerincbetegségek nem csak hazánkban, hanem az egész civilizált világban népbetegségnek számítanak, a lakosság több mint háromnegyede élete során legalább egyszer érintetté válik a problémában. A kamaszkorban kialakuló gerincferdülésektől kezdve – a felnőttkorban kezdődő vagy súlyosbodó gerincsérvek esetein át – az időskori csigolyaösszeroppanásokig rendkívül széles a skála még azoknál is, akik relatíve egészséges gerinccel születtek.


Shiatsu - Amikor a lelket simogatják

A nyugati világban sokan létbiztonságban élünk, táplálékbőség vesz körül, szexuális késztetéseinket soha ilyen szabadon nem élhettük ki. Mégis mi hiányzik? Miért nem találjuk a boldogságot, a belső békét? Tudunk-e élni ezzel a rengeteg lehetőséggel, amit nyugati társadalmunk kényelmes élete lehetővé tesz? Tudunk-e valami többet kihozni ebből a kényelmes, de spiritualitását nagyrészt elvesztett életből, mint létünk puszta reprodukálását?

 


Rólunk írták
A shiatsu segítségével gyógyultam meg

Köszönöm szépen a Kelet-Nyugat Egészségközpontnak,hogy meggyógyítottak. Köszönöm minden munkatársnak a kedvességét, szakszerűségét. Mezősi Annának köszönöm az empátiáját, emberségét, szerethetőségét és nem utolsó sorban szakmai tudását. Járókerettel érkeztem Bp-re Erdélyből, s Anna és a shiatsu segítségével járókeret és fájdalom nélkül térek vissza.Mindenki meg kellene tapasztalja a shiatsu terápia gyógyító hatását, ami szerintem nem csak egy gyógymód, hanem egy életforma. Nagy örömömre szolgálna, ha Marosvásárhelyen is lenne egy Kelet-Nyugat Egészségközpont. Hátha egyszer ez az álmom is megvalósul. Mégegyszer köszönöm,hogy megismerhettelek Titeket.

További vélemények »