Shiatsu masszázs

A shiatsu masszázs hagyományos japán gyógyítási technika, amely a kínai orvoslás alapelveire és a zen szemléletére épül, és az emberi test energetikai rendszerét elsősorban érintéssel befolyásolja.

A terapeuta a shiatsu masszázst nemcsak intellektuális tudással tervezi meg, hanem intuícióját is követi, amely segít ráhangolódni a páciens valóságos helyzetére.

A shiatsu masszázsban alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat érintéssel, nyomással valósítjuk meg a shiatsu masszázs során. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni. A shiatsu masszázs nagyszámú technikát alkalmaz.

A shiatsu masszázst a földön végezzük, a páciens laza, természetes anyagú ruhát visel. Amerikában és Nyugat-Európában a shiatsu masszázs az elmúlt 30 évben rohamosan növekvő népszerűségnek örvend annak köszönhetően, hogy többnyire rendkívül kellemes a páciens számára, ugyanakkor a shiatsu más, nem célzott masszázsoknál jóval nagyobb terápiás hatása van.

Aktuális
Gerincsérv, gerincfájdalom kezelése alternatív módszerekkel

A gerinccel foglalkozó terapeuták szinte teljes összhangban hangsúlyozzák a rossz testtartási szokások megértését, mert hiába gyakorlunk pl. gyógytornát heti 3 órában, ha napi 24 órában rosszul használjuk a testünket.


Shiatsu masszázs kismamáknak

Hogyan befolyásolhatjuk a terhesség során a sokszor nem túl kellemes változásokat?

Hogyan teremtsünk harmóniát a bennünk zajló folyamatok között?

Ezekre ad választ és megoldást a shiatsu masszázs.


Gerincterápia shiatsuval

A gerincbetegségek nem csak hazánkban, hanem az egész civilizált világban népbetegségnek számítanak, a lakosság több mint háromnegyede élete során legalább egyszer érintetté válik a problémában. A kamaszkorban kialakuló gerincferdülésektől kezdve – a felnőttkorban kezdődő vagy súlyosbodó gerincsérvek esetein át – az időskori csigolyaösszeroppanásokig rendkívül széles a skála még azoknál is, akik relatíve egészséges gerinccel születtek.


Shiatsu - Amikor a lelket simogatják

A nyugati világban sokan létbiztonságban élünk, táplálékbőség vesz körül, szexuális késztetéseinket soha ilyen szabadon nem élhettük ki. Mégis mi hiányzik? Miért nem találjuk a boldogságot, a belső békét? Tudunk-e élni ezzel a rengeteg lehetőséggel, amit nyugati társadalmunk kényelmes élete lehetővé tesz? Tudunk-e valami többet kihozni ebből a kényelmes, de spiritualitását nagyrészt elvesztett életből, mint létünk puszta reprodukálását?

 


Rólunk írták
A shiatsu segítségével gyógyultam meg

Köszönöm szépen a Kelet-Nyugat Egészségközpontnak,hogy meggyógyítottak. Köszönöm minden munkatársnak a kedvességét, szakszerűségét. Mezősi Annának köszönöm az empátiáját, emberségét, szerethetőségét és nem utolsó sorban szakmai tudását. Járókerettel érkeztem Bp-re Erdélyből, s Anna és a shiatsu segítségével járókeret és fájdalom nélkül térek vissza.Mindenki meg kellene tapasztalja a shiatsu terápia gyógyító hatását, ami szerintem nem csak egy gyógymód, hanem egy életforma. Nagy örömömre szolgálna, ha Marosvásárhelyen is lenne egy Kelet-Nyugat Egészségközpont. Hátha egyszer ez az álmom is megvalósul. Mégegyszer köszönöm,hogy megismerhettelek Titeket.

További vélemények »