2011 óta

Kelet-Nyugat Shiatsu Iskola

A több, mint egy évtizede működő szellemi műhely, amely a shiatsu masszázs magas szintű alkalmazását és oktatását tekinti feladatának.

A hagyományos keleti gyógymódokhoz képest a shiatsu talán azért tud többet, mást nyújtani, mert egyesíti a keleti hagyományokat és a nyugati orvostudomány XX. századi felfedezéseit a test reflexológiás folyamatait illetően, és kiegészíti olyan manuálterápiás és más terápiás módszerekkel, mint például az oszteopátia, melyek a testben stressz hatására létrejövő blokkok oldására alkalmasak.

Hároméves képzésünkön egyedülálló részletességgel foglalkozunk a Hagyományos Kínai Orvoslás tudásanyagával, továbbá a nyugati finomtesti módszereket – mint a craniosacralis terápia, az oszteopátia egyes eljárásai, a biodinamikus szemlélet stb. – beépítjük kezeléseinkbe, hogy betegeinket a leghatékonyabb módon tudjuk segíteni. Tanítványaink a nyugati anatómiai és élettani ismeretekbe is megfelelő mélységű betekintést kapnak. A shiatsut átható zen szemlélet elmélyítésére pedig meditációs módszerekkel ismerkednek meg. A fizikai és energetikai egészséget rendszeresen végzett do-in, chikung és jóga gyakorlatok segítik elő.

Shiatsu-terapeuta képzés

Miért a
Shiatsu terápia?

Miért válaszd a shiatsu tanulását a sok alternatív gyógymód közül:

Az érintés a legősibb gyógyítási mód

A nyugati és keleti masszázsok közül a shiatsu rendelkezik a legnagyobb szellemi háttérrel és változatos, mindenre kiterjedő diagnosztikus módszerekkel, ugyanakkor nem invazív, a terápia vagy a diagnózis maga nem jár fájdalmas vagy kellemetlen mellékhatásokkal.

Az embert kezeli, nem a betegséget!

A fókuszt a fájdalom gyökerének megtalálására helyezi, figyelmet fordít a háttérben zajló lelki folyamatokra is.

Önismeret, önfejlesztés, folyamatos tanulás

Hosszú ideig tartó, magas színvonalú oktatás után válhat valaki shiatsu gyógyásszá, így a masszőr személyisége és intelligenciája is szerepet kap a gyógyulási folyamatban.

„Az érintés a kommunikáció legőszintébb formája.

A következő tanfolyam időpontja:
2023. október 6-7-8.

Ismerd meg napjaink egyik leghatékonyabb masszázsterápiáját a Kelet-Nyugat Shiatsu Iskolában.

A három napos tanfolyamon egy teljes, egyórás testkezelést lehet elsajátítani, amellyel családi, baráti körben hatékony és jóleső masszázst lehet adni akár egészségmegőrzés, akár felfrissülés, akár fájdalomcsillapítás a cél.

További információk

A következő tanfolyam tervezett időpontja:
2023. október

3 éves 500 órás képzés

3 külön is végezhető 160 órás modul

A résztvevők a shiatsu minden ismeretanyagára és technikájára kiterjedő képzésen professzionális shiatsu-gyógyásszá válhatnak.

A tanfolyam ideje alatt is rendszeres gyakorlási lehetőséget biztosítunk.

Előfeltétel: Shiatsu alaptanfolyam

További információk

A már végzett masszőröknek, terapeutáknak kínálunk lehetőséget eszköztáruk és tudásuk bővítésére.

A woskhopok tartalmának egy része online is elsajátítható, de ajánljuk a személyes részvételt is a gyakorlati tapasztalatok bővítése és a mélyebb kapcsolódás lehetősége miatt.

További információk

Oktatók

shiatzu2023 (154 of 204)

Mezősi Anna

shiatsu terapeuta, természetgyógyász, AMM-terapeuta
Bemutatkozás
shiatzu2023 (152 of 204)

Darin Ágnes

shiatsu terapeuta, természetgyógyász, AMM-terapeuta
Bemutatkozás

Képzéseink helyszíne

Himalájai Jóga Tradíció Központja - Budapesten

Itt hamarosan ingyenes anyagot tölthetsz le.

Feltöltés alatt
Tanítványaink szavai

Rólunk mondják

„Ez nem csak egy képzés. Olyan mélyen átalakító tanításokat, elméleti tudást és gyakorlati tapasztalást kapunk, amit nehéz szavakkal kifejezni. Érinteni és megérintve lenni – az érintés pillanatában mindez eggyé válik, nem csak fizikai szinten. A shiatsu a feltétel nélkül elfogadás, a szívből jövő érintés művészete számomra.  Anna és Ági ennek a művészetnek a Mesterei. Életre szóló élmény Tőlük tanulni!”

„Ez nem egy átlagos terapeuta képzés: az intenzív saját gyógyulás és önismereti fejlődés is vele jár, divatos kifejezéssel, amolyan 3 az 1-ben dolog.”
„Sosem gondoltam volna, hogy shiatsu terapeuta leszek. Egyszerűen beszippantott az alaptanfolyam, és azóta folyamatosan tanulom a shiatsu varázslatos tudományát. Nemcsak egy szakmát kaptam, hanem egy egészen új szemléletmódot is. Mégis, magamról tanultam a legtöbbet, számomra az elmúlt 3 év egy valódi transzformáció volt, amiért nagyon hálás vagyok.”
„A hároméves képzés során alapos ismereteket kaptunk a kínai filozófia, a hagyományos kínai orvoslás, és az anatómia területeiről, és megtapasztaltuk az érintés emberre gyakorolt pozitív hatását egy egészen új és kreatív módon. Véleményem szerint ez a technika alkalmas az emberi kapcsolatok javítására és egy jobb életminőség elérésére is.”
Mónikakorábbi végzett tanítvány
Jánosvégzett tanítvány
Nóratanítvány
Marivégzett tanítvány
shiatsu-logo
0
    0
    Kosár
    A kosár üres